ANKARA / ALTINDAĞ - Yıldırım Beyazıt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

13 Kasım 2023 tarihinde Dilimiz Zenginliğimiz projesi toplantımız Müdür yardımcımız Nermin Yazıcı koordinatörlüğünde Türk Dili ve Edebiyatı Zümre öğretmenleri işbirliği ile yapılmıştır.

29-11-202329-11-202329-11-202329-11-202329-11-2023

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

Millî Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin,  "Cumhuriyetin Yeni Yüzyılı" sloganıyla başlattığı yeni dönemde sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"ni açıklamıştı.

“Söz varlığını zenginleştirme çalışmaları” ile öğrencilerimizin kelime haznelerini, kavram bilgilerini geliştirmek, dil öğrenme becerilerini güçlendirmek ve kitap okuma alışkanlıkları kazanmalarına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Aynı zamanda da öğrencilerimizin, Türk dilini etkili kullanmalarını sağlama, düşünce dünyalarını geliştirme, daha çok duyan, düşünen, anlayan ve üreten insanlar olarak yetiştirilmelerini sağlama hedeflenmektedir.

Bu bağlamda "Sözlük Özgürlüktür " sloganıyla projeyi hayata geçirmek için ortaöğretim öğrencilerimize yönelik projenin tanıtımını tüm idare, öğretmen ve öğrencilerimizle gerçekleştirdik

Yayın: 29.11.2023 - Güncelleme: 29.11.2023 20:40 - Görüntülenme: 132