ANKARA / ALTINDAĞ - Yıldırım Beyazıt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

OKULUMUZUN TARİHİ

1953–1954 öğretim yılında Yıldırım Beyazıt Ortaokulunun bodrum katında Akşam Sanat Okulu olarak öğretime açılmıştır.1954–1955 öğretim yılında okul binası tamamlandığında aynı binada Kız Enstitüsü, Kız Sanat Ortaokulu ve Pratik Kız Sanat Okulu öğretime devam etmiştir. 1976–1977 öğretim yılında kademeli olarak meslek lisesine geçilmiş ve branşlaşma başlamıştır. 1986-1987 öğretim yılında 3308 sayılı kanun kapsamına alınan okulumuz 1988-1989 öğretim yılından itibaren işletmelerde meslek eğitimine, Çocuk Gelişimi ve Sağlığı, Ev Yönetimi-Beslenme, Nakış, Resim branşlarında öğrenci göndermiştir. 1992–1993 öğretim yılında Anadolu kısmında Bilgisayar Bölümü hazırlık sınıfı ile eğitim-öğretime açılmıştır. Anadolu kısmında 2009-2010 öğretim yılında Radyo Televizyon Alanı/Animasyon Dalı, 2012-2013 öğretim yılında Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanı Erken Çocukluk dalı eğitime başlamıştır. Aynı zamanda okulumuz Teknik Lise kısmında Yiyecek İçecek Hizmetleri ile Grafik ve Fotoğraf Alanı Grafik Dalı açılmıştır.

OKULUN ADININ VERİLİŞ AMACI

Osmanlı Padişahlarından Yıldırım Beyazıt'ın Ankara Meydanında Timur ordusu ile savaşmasından dolayı Dışkapı'ya Beyazıt Meydanı adı verilmiştir. Bu civarda açılan okullara da bu olaydan ve Yıldırım Beyazıt'tan esinlenerek bu ad verilmiştir.

OKUL MÜDÜRLERİ

Melahat AYKUT

Sebahat ERTE

Atiye BERKÜN

Mürüvvet Avni ÖZKAN

Mualla DURAN

Habibe NAS

Sevim ÇAMELİ

Nesrin OĞUZ

Nursel TUNÇÇEVİK

Nermin ERKMEN

Ülkü ŞANAL

Emine KILIÇ

Bakiye KORKMAZ´tır.

Halen okulumuzda müdürlük görevini yerine getiren Müdür Mustafa BOZKAYA'dır.

Yayın: 27.12.2023 - Güncelleme: 27.12.2023 18:09 - Görüntülenme: 93