T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ALTINDAĞ - Yıldırım Beyazıt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı

Dünya´da hızla değişen kozmetik ve kişisel hizmet sektörü, pazar ekonomisinde büyük bir paya sahiptir. Değişen yaşam şartlarıyla birlikte insanların kişisel bakımlarına önem göstermeleri sektörde nitelikli elemanlara olan ihtiyacı artırmaktadır. 
Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanının MEGEP kapsamına alınması ve bu çerçevede programların sektör analizine dayalı olarak modüler esaslı hazırlanması, ülkemiz ekonomisi açısından çok önemli olan bu sektöre kalifiye eleman yetiştiren mesleki eğitim sistemine yeni bir anlayış ve standart getirecektir.
Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanı programında;
1. Saç Bakımı,
2. Güzellik Hizmetleri,
3. Vücut Bakımı ve Masaj
dalları yer almaktadır.


Saç Bakımı: 
Kuaförün sahip olduğu, saç şekillendirme, saç renklendirme, saç kesimi ve saç bakımı yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Güzellik Hizmetleri: 
Güzellik uzmanın sahip olduğu, yüz ve vücut bakımı ile ilgili temel işlemleri tekniğine uygun yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Vücut Bakımı ve Masaj: 
Vücut bakımı ve masaj elemanının sahip olduğu, özel masaj ve vücut bakımlarıyla ilgili işlemleri tekniğine uygun yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

 

Dünyada hızla değişen kozmetik ve kişisel hizmet sektörü, pazar ekonomisinde büyük bir paya sahiptir. Değişen yaşam şartlarıyla birlikte insanların kişisel bakıma özen göstermeleri sektörde nitelikli elemanlara olan ihtiyacı arttırmaktadır.

  

Okulumuzdan mezun olup diploma almaya hak kazanan öğrenciler, Meslek Yüksek Okullarına sınavsız geçiş yapabilir ya da 4 yıllık lisans programlarını bitirerek öğretmen olmaya hak kazanırlar.

 

Alanımızda Akademik Kariyer İmkanları

Alan/dalda sertifika, belge ve diplomaya götüren tüm programlar ve dallar arasında geçiş yapılabilir.

 

Diploma almaya hak kazanan öğrenci, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanının devamı niteliğindeki programların veya bu alana en yakın programların uygulandığı meslek yüksek okulları  ve  sınav sonuçlarına göre diğer yüksek öğrenim kurumlarını tercih edebilir.

 

Ayrıca Ankara Gazi Üniversitesi Polatlı Sosyal Bilimler M.Y.O bünyesinde 2 yıllık (Ön Lisans programı) Saç ve Güzellik Hizmetleri adı altında eğitim verilmektedir. Fakülte düzeyinde 4 yıllık eğitimin verilebilmesi için çalışmalar sürdürülmektedir. İlerleyen zamanlarda bölümlerin açılması planlanmaktadır.

 

MEVCUT DALLAR


Okulumuz da Saç bakımı dalında eğitim verilmektedir.

 

ÖĞRETMENLERİMİZ


Alanımızda 1 Alan şefi, 1 Atölye şefi olmak üzere toplam 3 öğretmen görev yapmaktadır.

 

Alan Şefi,   Pakize ERDEN BAHÇECİ  

Atölye Şefi,  Arzu TEKER

Diğer alan öğretmenleri,

Lale ÖZDEMİR

 

ATÖLYELERİMİZ

 

Okulumuzda 1 eğitim atölyesi ve 1 üretim atölyesi mevcuttur

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.12.2012 - Güncelleme: 24.12.2019 16:37 - Görüntülenme: 2210
  Beğen | 0  kişi beğendi